Kurgu Medya

  /  Yemek   /  Baklavayı iyi yapan çok önemli faktörler var

Baklavayı iyi yapan çok önemli faktörler var

Baklavayı iyi yapan çok önemli faktörler var. Öncelikle sert buğdaydan elde edilmiş unla hazırlanan hamur, armut ağacından elde edilmiş oklavalarla kağıttan daha ince 40 kat yufkaya dönüştürülür. Bu kırk katman arasına ağustos ayının ilk haftasında turfanda toplanan ve daha yeni yeni olgunlaşan, halk arasında “boz-iç” diye tabir edilen, 1 kilosunda 110-170 gr fıstık içi veren, zümrüt yeşili rengi ve zengin aromasıyla en değerli Antep fıstığı, keçi ve koyun sütünden elde edilmiş, tuz ve diğer içeriğinden arınarak %99.9 yağ barındıracak şekilde hazırlanmış, sadece ot ve çiçeklerle beslenen koyun ve keçilerin sütünden elde edilen en rafine haliyle sadeyağ kullanılır. Yine keçi, koyun veya inek sütünün 105-108 C°ye kaynatılıp, içine bölgeden elde edilen irmiğin eklenmesiyle üretilen irmik kaymağı eklenir. Sonrasında fırınlanan tepsilerdeki baklavaların üzerine hava koşulları dikkate alınarak belirlenmiş kaynama derecesinde stabilize edilen şerbet ilave edilir ve o enfes lezzete ulaşılır.

Follow us